360 zonnepanelen agrariër Smedes Eastermar

Veehouder Jappie Smedes uit Eastermar heeft geïnvesteerd in groene energie door de aanschaf van zonnepanelen. Sinds augustus is het dak van het bedrijfsgebouw voorzien van 360 zonnepanelen. Deze zonnepanelen hebben een vermogen van 86400 Wp. Smedes wekt nu nagenoeg evenveel energie op als de 75000 KWh die hij verbruikt. Ter vergelijking, 75000 KWh staat gelijk aan het verbruik van ruim 25 huishoudingen. De agrariër mag zichzelf dan ook energieneutraal noemen.

Beperkte aansluiting op het net

Bij agrariërs is er meestal  geen beperking in het dakoppervlak,  maar zit de beperking in de aansluiting op het net. Bij Smedes hebben wij het zonnesysteem dusdanig ingericht dat het mogelijk is te veel aan vermogen toch op de  80 A aansluiting te zetten. Dit is gerealiseerd door een zogenaamde slimme vermogens regeling die door ons is ontworpen. Doordat het bedrijf continu stoom nodig heeft, voor onder andere de melkrobot, kan er meer vermogen worden opgewekt dan de 80 A aansluiting normaal gesproken kan verwerken.

Uw eigen zonnepanelen als agrariër

Bent u agrarier en ook geintereseerd in uw eigen zonnepanelen? Neem dan gerust eens contact met ons op. Wij adviseren u graag bij de aanschaf van het juiste zonnesysteem.