Agrarisch

Wilt u uw bedrijfskosten verlagen met zonnepanelen en af van het asbest op uw bedrijf? Dat kan! Per 1 juli  is er een aantrekkelijke subsidie regeling. Klik hier. 

Veehouder Auke Talsma: ‘Zonnepanelen in 5 á 6 jaar terugverdiend’

In november 2012 is bij Auke Talsma uit Aldtsjerk het asbest van zijn ligboxstal verwijderd. Meteen daarna zijn er 180 zonnepanelen gelegd met een jaarlijkse opbrengst van ruim 42.000 kWh, dat is omgerekend meer dan 95% van het geïnstalleerde vermogen! ‘De accountant heeft uitgerekend dat ik het systeem in 5 á 6 jaar heb terugverdiend’ zegt Auke Talsma en daar is hij dik tevreden mee. Van het energiebedrijf ontving hij nog € 7.000.- terug, dat is de directe besparing op zijn electriciteitskosten. En door de fiscale regelingen heeft Auke Talsma ook flink wat minder belasting hoeven te betalen. Auke Talsma kan het alle collega-agrariërs aanraden maar realiseert zich dat het voor ieder bedrijf weer anders kan zijn.

Meer informatie over zonnepanelen voor agrariers….

‘Skjin en Enerzjyneutraal’

Terugkijkend op de asbestverwijdering door Hollema Bouw vindt Auke Talsma dat hij weinig overlast heeft ondervonden van het werk aan de gordingen en het dak, terwijl het wel midden in de winter was met het vee op stal. Door mee te doen aan het projekt ‘Skjin en Enerzjyneutraal’ van de Noardlike Fryske Walden kon op heel efficiënte wijze asbest er af en zon er op!
Auke Jansma, zonnepanelen, agrarisch

Meer informatie over fiscale voordelen voor agrariers…


Recente agrarische referenties

  • 1022 zonnepanelen geplaatst op drie verschillende bedrijfsgebouwen mts. Roorda 26 oktober, 2015 - In Ternaard zijn 1022 Sharp zonnepanelen van 255 Wp geplaatst. Deze panelen werden geplaatst in drie verschillende installaties op drie verschillende schuine daken. Mts Roorda is actief in de teelt vangroenten en wortel- en knolgewassen en zal met deze installatie ruim 230.000 kWh opwekken. Bent u agrariër en heeft u ook een SDE-beschikking, vraag The Sun Lees verder…
  • 497 Sharp zonnepanelen geplaatst bij veehouder 19 oktober, 2015 - In Joure zijn 497 Sharp zonnepanelen van 250 Wp geplaatst op het schuine golfplatendak van de ligboxenstal van melkveebedrijf Hanje. Met dit zonnesysteem op het zuiden kan ruim 116.000 kWh worden opgewekt.