Off-grid / Autonoom

Een off grid systeem, ook wel autonoom zonnesysteem genoemd is de perfecte energievoorziening als er geen elektriciteitsnetwerk aanwezig is. Het plannen en aanleggen van een off grid systeem gaat heel wat anders dan een normaal zonnestroom systeem dat aan het elektriciteitsnet is verbonden. 

Off grid zonnesysteem

Bij een off-grid zonnestroom systeem is er geen koppeling met het elektriciteitsnet. Eén van de grote voordelen van een off-grid/ stand-alone systeem is dat u onafhankelijk bent van het netwerk van uw stroomleverancier. Er is een toenemende vraag naar  deze off-grid systemen, niet alleen in het buitenland maar ook in Nederland. The Sun Factory is in staat om voor iedere plek waar ook ter wereld een off grid werkend zonnesysteem te ontwikkelen. The Sun Factory heeft de juiste ervaring, vakkennis en productkennis om een off-grid zonnesystemen voor u op maat  te ontworpen.

Lees meer over off grid systemen…

Lucratieve oplossing

Een afgeleide van de off-grid installaties is een installatie die bij een te grote energieproductie de overtollige energie opslaat. Als de energie duur is of als er een tekort is kan deze energie weer worden gebruikt. De opslag van deze energie hoeft niet perse met accu’s. Wij kunnen uw systeem ook dusdanig ontwerpen dat u kan verwarmen of koelen met de overtollige energie. Afhankelijk van uw situatie ontwerpen we een passende en lucratieve oplossing. Het is vervolgens zelfs mogelijk deze installatie van uitgebreide monitoringsmogelijkheden te voorzien.

Lees meer over deze oplossing…


Recente off grid referenties

  • Autonome luchtpomp naar Düsseldorf 4 september, 2015 - The Sun Factory heeft een autonome luchtpomp ontwikkeld op zonne-energie. Deze gaat op transport naar Düsseldorf.
  • Autonoom Alde Feanen Een energiestation in de Alde Feanen 9 juli, 2014 - In Nationaal Park De Alde Feanen, een natuurgebied zonder netaansluiting voor electra, heeft The Sun Factory energiestations voor vakantiewoningen gerealiseerd.  Met zon en wind wordt energie opgewekt op het eigen perceel en opgeslagen in batterijen met een geavanceerd opslagsysteem. Met een Wifi verbinding kunnen de prestaties van het systeem op afstand worden uitgelezen. De systemen Lees verder…