BTW-heffing particulieren

BTW-heffing-particulier

Wilt u als particulieren zonnepanelen aanschaffen? Dan kan dat nu zonder BTW te betalen! Zo verkort u uw terugverdientijd en verhoogt u uw rendement. Alle consumenten die nu zonnepanelen laten installeren kunnen de BTW terugvorderen bij de belastingdienst. Wij weten niet hoelang deze regeling van kracht blijft. U begrijpt dat deze regeling de Nederlandse staat geld gaat kosten. Het zal niemand verbazen dat de wetgever waarschijnlijk snel met een aanpassing komt. Dus profiteer nu!

Lees meer over de regeling

U kunt de BTW die u over uw zonnepanelen heeft betaald terugvorderen bij de belastingdienst. Vervolgens kunt u in aanmerking komen voor de ‘kleine-ondernemersregeling’ zodat u geen verdere BTW hoeft af te dragen en een administratie hoeft te voeren. Dankzij de werking van de zogenoemde kleine-ondernemersregeling hoeft u pas daadwerkelijk BTW te gaan betalen over de opgewekte zonnestroom als het saldo BTW-bedrag over een kalenderjaar hoger is dan € 1.345. Particuliere eigenaren van zonnepanelen zullen deze grens in de praktijk niet bereiken.

Hoe werkt de BTW-regeling zonnepanelen voor particulieren?

De Belastingdienst heeft onlangs, door middel van een vraag en antwoord document duidelijkheid gegeven omtrent de BTW- regels voor zonnepaneleneigenaren. De onduidelijkheid ontstond door de uitspraak van het Europese Hof in de zaak Fuchs op 20 juni 2013. Deze vraag en antwoorden kan u onderaan deze pagina downloaden.

BTW-aanvraag zonnepanelen particulier indienen

Wij van The Sun Factory willen onze klanten optimaal van dienst zijn. Onze deskundigheid ligt natuurlijk  in de zonne-energie. Daarom hebben wij een overeenkomst met een accountant gesloten. Deze accountant neemt de complete BTW-aanvraag van onze klanten uit handen. Dit doen ze voor het gereduceerde tarief van € 125,- incl btw.

Meer informatie BTW-regeling zonnepanelen particulieren

Wilt u meer weten over de btw-regeling voor particulieren of de voordelen van zonnepanelen voor u? Neem dan eens contact met ons op via 0511-431291 of vul onderstaand contactformulier in.

Downloads BTW-regeling particulieren

veel-gestelde-vragen-en-antwoorden-over-btw-heffing-bij-particulieren-met-zonnepanelen

Contact formulier