Inspectie & onderhoud zonnepanelen

Als u dan eindelijk de trotse eigenaar van zonnepanelen bent, wilt u uw zonne-energie systeem in optimale staat houden. U heeft een grote investering gedaan en wil natuurlijk dat deze investering zo goed en veilig mogelijk rendeert. Net als andere technische producten zoals bijvoorbeeld een auto of een CV installatie, is periodieke controle van uw zonnepanelen daarom noodzakelijk. Voor de periodieke controle van zonnepanelen heeft The Sun Factory specifieke testinstrumenten in huis waarmee wij een gedetailleerde inspectie kunnen uitvoeren. inspectie-zonnepanelen

Veiligheid zonnepanelen

Zonnepanelen kunnen tijdens hun werking erg warm worden. Als er op een paneel beschadigde of defecte cellen bevinden of er sprake is van slechte verbindingen, kan de temperatuur plaatselijk veel hoger oplopen, met als gevolg een sterk verhoogde kans op brand. Om uw veiligheid en deze van uw gezinsleden of medewerkers te garanderen is het dus van belang om op regelmatige basis zonnepanelen te laten inspecteren. Bovendien controleren we het functioneren van de omvormer in samenhang met paneel. Het inspectierapport is een belangrijk document voor uw  brandverzekering.

Energie rendement van uw zonnepanelen

Een zonnepaneel bestaat uit afzonderlijke cellen. Energie wordt opgewekt door de foto-voltaïsche cellen in het paneel. Deze cellen hebben de eigenschap dat zij op den duur verouderen. In de productnormen staat wat de maximale veroudering mag zijn en door te inspecteren wordt dit verouderingsproces vastgelegd en vergeleken met de  norm. Cellen kunnen defect raken. De aangesloten omvormers kunnen defecten in panelen niet herkennen. Door te inspecteren worden deze defecten wel opgespoord.

Inspectietarief zonnepanelen

Het tarief voor deze inspectie, inclusief  inspectierapport is € 150,- (tot maximaal 36 panelen). Bij systemen boven de 36 panelen zal een specifieke offerte gemaakt worden. De voorrijkosten zijn afhankelijk van de regio waar u woont.

Meer informatie inspectie zonnepanelen

The Sun Factory is gespecialiseerd in het leveren, installeren, inspecteren en onderhouden van uw zonnesysteem. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen tijdens werkdagen tussen 8.00 & 17.00 uur op telefoonnummer: 0511-431291.