Subsidie zonnepanelen

Subsidie-zonnepanelen

Helaas is de subsidie voor zonnepanelen voor particulieren op. Gelukkig zijn zonnepanelen zonder subsidie ook zeer lucratief. Een investering in zonnepanelen is soms zelfs vergelijkbaar met een rente van zes procent op een spaarrekening.

Subsidie zonnepanelen
In 2012 en 2013 kon Agentschap NL in totaal ruim 50 miljoen euro subsidie verlenen aan particulieren. Met de laatste binnengekomen aanvragen is die pot nu leeg. In 13 maanden tijd hebben meer dan 90.000 huishoudens een aanvraag voor de aanschaf van zonnepanelen ingediend. De subsidieaanvragers kregen bij de aanschaf van zonnepanelen een tegemoetkoming van maximaal 650 euro. Daarmee is een installatie te kopen met een vermogen die voor een gemiddeld huishouden genoeg energie opwekt.

De subsidieregeling om duurzame energie op te wekken, krijgt geen vervolg. ,,Het ging om een eenmalig bedrag”, aldus een woordvoerder van het ministerie van Economische Zaken. Maar hij wijst erop dat andere subsidiepotjes, onder andere bij provincies en gemeenten, nog wel bestaan.

Zonnepanelen zonder subsidie
Bent u nieuwsgierig hoe snel u uw investering in zonnepanelen terug kan verdienen zonder subsidie? Neem dan eens contact met ons op of vul onderstaand contactformulier in. Wij maken  graag vrijblijvende een rendementsberekening voor u.

Contact formulier

Bent u benieuwd wat u kan besparen? Bel dan eens met onze klantenservice of vul het contactformulier in. Wij vertellen u graag welke oplossing het beste bij uw wensen past.