Fiscale voordelen zonnepanelen bedrijven

fiscale-voordelen-zonnepanelen-bedrijven

Wilt u bedrijfsmatig in zonnepanelen investeren? Dan kan u rekenen op verschillende fiscale aftrekmogelijkheden die ervoor zorgen dat u zonnepanelen kan aanschaffen en tegelijkertijd snel terug verdient. Door gebruik te maken van regelingen zoals de KIA en EIA die de overheid ondernemers biedt, betaalt u uiteindelijk een zeer gering deel van de werkelijke investering.

Energie investeringsaftrek (EIA)
De EIA is een fiscale aftrekregeling. De overheid  probeert hiermee investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen of in duurzame energie te stimuleren, zoals zonnestroomsystemen. Deze regeling is vooral bedoeld voor ondernemers die in Nederland inkomsten- of vennootschapbelasting betalen.

Kleinschalige investeringsaftrek (KIA)
Als u in een boekjaar investeert in zonnestroomsysteem kunt u naast de EIA ook in aanmerking komen voor de KIA . Een voorwaarde is dat u een bedrag tussen € 2.200 en € 300.000 moet investeren in zonnepanelen voor uw onderneming in één boekjaar. Het bedrag van de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek hangt af van dit geïnvesteerde bedrag.

Maatwerk advies
Voor elke ondernemer is de situatie anders. Daarom maken wij graag kosteloos een rendementsberekening voor u. Zo weet u precies hoe snel u gaat verdienen met een investering in zonnepanelen en welke investeringsaftrekken voor u gelden. Neem eens contact met ons op via 0511-431291 of vul onderstaand formulier in. Wij vertellen u graag alle mogelijkheden.

Contact formulier